top of page

Nieuws

Nieuws uit Lembang

Dear Anne Tedde, Sarah, Anouk, Koen

How are you? I am Ilham your sponsor student.

Everything ok I hope, with me it’s great!

Finally now I can tell  you, after a finishing my  school at SMK, i'm ready to go to my new college Unicom for my study IT Engineering. It is near Dago (Bandung).
My college starts on 5 september and 25 august I will pick up my schedule and books.I am very grateful to get a really good rental motorbike yamaha so I can visit my school every day , so very beautiful it will be my transportation to my current college.
I also have been shopping for my college  outfit.like a jackets, shirts, pants.So cannot wait to  get start my college!

Anyway because you all make my dream comes true,  I will thank you  for this all ones more.

Many regard and till next time

Greeting from lembang

Ilham

Piqnique en Chique

Weekend
30-01-2015

Eind januari ging de groep een weekend weg. Bestemming dit jaar was wederom onbekend bij de deelnemers. Op een eiland ergens in NL werd op zaterdag ochtend hard gewerkt in de natuur. Wilgen knotten, bomen zagen, hakken, takken opruimen en dat in de stromende regen. Na even opwarmen en lunchen (met erwtensoep van Aad) ging de groep weer verder met deze klus. Rond 16.00, na een warme kop thee, ging het programma verder met Pim. Hij nam de groep mee in een proces van elkaar beter leren kennen en steeds meer een groep worden. Er werd in kleine groepjes gewerkt maar ook individueel. Hulde aan de deelnemers die heel open zijn geweest over zichzelf. De deelnemers hebben gekookt: overheerlijke Burrito's. Na wat spelletjes 's avonds ging het licht langzaam uit. Bij de een iets sneller dan bij de ander.

Zondag begon met een fysieke uitdaging. Door de modder op het eiland moesten we eerst met het pontje naar de overkant worden gebracht. Na een warme douche en een lekker stevig ontbijt ging de rest van de ochtend flink de diepte in, een mentale uitdaging. Wat is nu echt een belangrijke kernwaarde voor jou? Er ontstonden mooie gesprekken in kleine groepjes van 2 deelnemers en 1 begeleider. Na de lunch hebben we het pand schoon gemaakt om vervolgens richting de Kralingse plas te rijden. Daar hebben we nog een wandeling gemaakt. Om 17.00 stond iedereen weer in Leidschendam. De een op Overdam, de ander in de parkeerplaats van Leidschenhage...

Vliet&Burgh
28-12-2015

In de kerstvakantie brachten Axel, Anne-Claire, Meike en Liselot een bezoekje aan Vliet&Burgh. Ze bedachten een leuk middagprogramma voor de kinderen. Buiten werden er oud Hollandse spelletjes gedaan: Koek happen, spijker poepen, mandarijn happen, en een aardappelrace. Binnen werden de meest mooie cupcakes versierd. Bijna zonde om op te eten. Aan het eind van de middag konden we weer een cheque aanbieden waarmee Vliet&Burgh weer een mooi doel kan verwezelijken. Aangezien alle extra's voor de kinderen in het huis uit giften moet komen, weten we zeker dat dit bedrag goed besteed zal worden.

De wijn gaat nog even door!
14-12-2015
 

Mocht u nog wijn in huis willen halen voor de feestdagen, het kan nog! Via een van de deelnemers of commissieleden van Youth4Youth is de wijn nog bij te bestellen tot 24 december.

Geslaagde eerste wijnactie

04-12-2015

Bij de eerste wijnactie zijn zo'n 500 dozen wijn verkocht! Een mooie start van dit seizoen. Onze deelnemers hebben hun best gedaan om een zo breed mogelijk publiek aan te schrijven. Hebben ze u gemist? In mei zijn we er weer, dan met heerlijke zomerse wijnen.

De volgende actie is gericht op Vliet&Burgh. Daar gaan we met de deelnemers een middag voor een gezellig programma zorgen.

 

 

 

bottom of page